Musikerbjudande:
Lite mysiga kärlekslåtar med mjuk varm känsla till alla hjärtans dag…en underbar högtid som för med sig pirr i magen för ung som gammal.
Vi bjuder på en oförglömlig afton i glamourens tecken. En garanterat avstressande och romantisk stund med högsta underhållningsnivå.

Ex:
Carlos Eleta Almaran ”Historia De Un Amor”, Jacob Gade ”Tango Jalousie, George Gershwin Love is here to stay”, A.C.Jobim How Insensitive”, Loeve & Lerner “On the street where you live, osv…

Upplev en magisk afton med förtrollande underhållning. 

Valentindagen

Alla hjärtans dag, även kallad Valentindagen, firas enligt legenderna den 14 februari till minne av helgonet Sankt Valentin, som denna dag lät lida martydöden.
Hans brott var den starka tro på kärleken som ledde till att han trots kejsarens förbud lät viga unga älskande.

Det sägs att Valentin innan sin halshuggning lyckades smuggla ut ett kort till sin förälskelse, dottern till fångvaktaren, undertecknad ”Din Valentin”och därmed myntade sedvänjan att ge varandra kort.

Enligt sägerna ska Sankt Valentin inte bara ligga bakom traditionen med alla hjärtans dagkort, utan även vara upphovsman till givandet av blommor på denna kärlekens dag –  han sägs ha uppskattat att plocka blommor för att sedan ge till kärlekspar.

Alla hjärtans dag  med sitt kärlekstema uppmärksammades och trappades upp och mer och mer under 1800-talet, då det i USA blev populärt med valentinkort med olika vackra utsmyckningar. I Sverige började vi dock inte fira denna dag förrän under 1950-talet, och det var först på 90-talet som högtiden hamnade i almanackan och vi på allvar började fira Valentindagen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s